De Ego Split

    ´The biggest ego trip is getting rid of your ego’ Alan Watts

    Op moment van schrijven zit ik in een enorme transformatie. Je kan het ook verandering noemen. Na de duisternis komt het licht. Meer dan een maand geleden ontdekte ik dat er allemaal zaken uit het verleden waren die ik goed ver had weggestopt, maar die nu stuk voor stuk naar boven kwamen geborreld. Blijkbaar was daar nu de ruimte en noodzaak voor. Dat was even heel vervelend, maar gelukkig kon ik er veel over praten. Ik ben dan ook zooo dankbaar voor al die fantastische vrienden en collega’s die me helpen door te luisteren, door door-te-vragen en door me te wijzen in welke richting ik kan denken of zoeken. Verder ben ik zelf ook nogal onderzoekend ingesteld en duik ik overal graag diep in. Een beetje geholpen door het toeval ben ik een pareltje tegengekomen. Sinds ik me daar verder in ben gaan verdiepen gebeuren de mooiste dingen. (Daarover in de nabije toekomst meer!)

    Na twee weken vakantie was gisteren de eerste werkdag. Je spreekt veel mensen en van alle kanten vroegen mensen hoe het ging.. Natuurlijk vragen sommige mensen door en ik merk dat ik steeds enthousiaster mijn verhaal vertelde over wat er de afgelopen tijd is gebeurd, waar ik tegenaan ben gelopen en welke fantastische inzichten ik aan het opdoen ben.

    Toen ik thuis na het sporten even op de bank zat, gewoon lekker niets te doen, bedacht ik me:  ’ben ik nou niet heel erg mijn ego aan het opblazen als ik telkens vol enthousiasme vertel hoe goed het wel niet gaat, hoe mooi ik dit proces aan het doorlopen ben en welke fantastische inzichten ik op doe..’ ….  daarna dacht ik: ‘ben ik nou niet mijn ego heel erg serieus aan het nemen door me hier zo druk over te maken?’. En toen zag ik em, ‘De ego split’.

    Door me druk te maken over m’n ego en daar echt mee bezig te zijn, geef ik het alleen maar meerwaarde. Net als het zelfbeeld is het ego volgens mij ook geen statisch gebouw dat je moet afbreken of afpellen. Het is meer een soort zelfbedacht dynamisch proces dat van nature fluctueert.. Van links naar rechts en van boven naar onder… De enige manier om er mee om te gaan die naar mijn weten nut heeft, is simpelweg het herkennen en erkennen van wat ik aan het doen ben. Dus het herkennen en erkennen dat ik nu wel heel erg mezelf in de hemel aan het prijzen ben, of het herkennen en erkennen dat ik aan het vechten bent met m´n ego. Verder niets, gewoon constateren en er laten zijn, lekker boeiend..

    Toen ik op de bank zat en inzag waar ik mee bezig was, moest ik er ineens vrolijk om lachen.. Nu ik dit zie, snap ik ook de onderstaande uitspraak beter!

    ´The biggest ego trip is getting rid of your ego, and of course the joke of it all is that your ego does not exist.´ Alan Watts

    The marvelous image is made by ´Josh Neuman´

    Posted in:

    2 Comments

    1. Lof der onzekerheid? Wat een bizarre paradox is het toch, he? Het is er altijd allemaal en het doet er niet toe.
     Gewoon maar doorgaan…
     Bleef toevallig even hangen bij je vermelding op linkedin :), leuk hoe dat gaat met de nieuwetijdse linkjes.
     Zie je wel weer eens op de Horst, misschien vrijdag of zaterdag?, ik ga e-coaching doen…)
     Hartelijke groet
     Carla

    2. Ha Carla, leuk dat je even langs komt gesurfd.
     ‘Lof der onzekerheid’ vind ik een mooie verwoording.. Is het een paradox? Misschien wel, misschien niet.. ik weet het niet :D

     Vrijdag ben ik bij Beat The World (GAAF) en zaterdag niet op de horst. Is er dan wat bijzonders te doen? Ga je zelf e-coaching leren of ga je mensen e-coachen?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *